+32 12 21 72 33
google reviews

Check uw rankings 24u x 7d GRATIS SEO ANALYSE

Definitie Leadgeneratie

Wat is leadgeneratie betekenis definitie leadgeneratie

Wat is leadgeneratie? De betekenis van leadgeneratie

Leadgeneratie is het marketingproces waarbij interesse wordt gewekt in het merk, de producten of de diensten van een bedrijf met behulp van inkomende en uitgaande marketingstrategieën, zoals online advertenties en e-mailmarketing. Het is een essentieel proces voor business-to-business (B2B) en business-to-consumer (B2C) bedrijven. Het doel van leadgeneratie is het stimuleren en aandacht vestigen in een product of dienst met het doel een verkooppijplijn te ontwikkelen, die bedrijven in staat stellen om doelen te voeden totdat ze klaar zijn om te kopen.

"Leadgeneratie is de manier waarop u mensen aantrekt en overhaalt om hun contactgegevens achter te laten via een offerte of contactformulier. Het zijn de methoden die u gebruikt om leads te verzamelen."

De betekenis van leadgeneratie gaat echter verder dan het beantwoorden van: "Wat is leadgeneratie?"

Het bepalen van wat een goede lead is complexer dan alleen mensen te adresseren die uw handleiding of PDF hebben gedownload, en het is belangrijk dat uw vertegenwoordigers geen tijd verspillen aan het koud bellen van niet-gekwalificeerde leads wanneer er manieren zijn om de doelgroep te verkleinen.

Wanneer SEOleads.be een leadgeneratieprogramma implementeert, vergroot u de naamsbekendheid, bouwt u relaties op, genereert u gekwalificeerde leads en sluit u uiteindelijk deals. Hoe hoger de kwaliteit van leads waarnaar u uw verkoopteam stuurt, hoe meer van die leads zullen resulteren in verkopen. Door dit efficiënt toe te passen, helpt u uw bedrijf te groeien. Terwijl u ook de geloofwaardigheid van uw marketingafdeling vergroot door tastbare resultaten te laten zien en te bewijzen dat u een waardevol onderdeel van de inkomsten bent.

Waarom is leadgeneratie belangrijk?

Leadgeneratie is erg belangrijk voor de groei van een bedrijf. Het koopproces is voortdurend in beweging en onze marketeers moeten hun inspanningen heroverwegen en heroriënteren om relevant te blijven. Als mensen u laten zien dat ze geïnteresseerd zijn in uw bedrijf moet u reageren. Wanneer u contact met hen opneemt over uw aanbod, zijn ze niet langer een vreemde - maar eerder een echte warme prospect die u heeft 'verteld' dat ze geïnteresseerd zijn in uw product of dienst.

Welke zijn de verschillende soorten leads?

1. Marketing gekwalificeerde lead (MQL): MQL's komen voort uit uw digitale marketinginspanningen, zoals het aanbieden van een downloadbare handleiding, rapport of PDF. Deze leads zijn informatief op zoek naar informatie en nog niet klaar om gecontacteerd te worden. Ze bevinden zich in de vroege stadia van de aankooptrechter.
2. Sales gekwalificeerde lead (SQL): SQL's tonen een directe interesse in uw producten of diensten, bijvoorbeeld door het indienen van een offerteaanvraag of een contactformulier. Ze willen meestal met uw verkoopteam praten en een lagere fase van de aankooptrechter bezetten.
3. Product gekwalificeerde lead (PQL): PQL's tonen ook interesse in uw producten of services, bijvoorbeeld door u aan te melden voor een gratis proefperiode. Ze ondernemen meestal actie nadat ze uw producten hebben geprobeerd. Een PQL kan bijvoorbeeld contact opnemen met uw verkoopteam om vragen te stellen en meer te weten te komen over uw aanbod.
4. Dienst gekwalificeerde lead: Dienst gekwalificeerde leads hebben een actieve interesse in uw producten of diensten omdat ze deze al gebruiken en ervoor betalen. Dit soort leads nemen meestal contact op met uw verkoopteam over het maken van een upsell, bijvoorbeeld door extra opties te nemen bij de aankoop van een nieuwe wagen, een duurder kabel- of internetabonnement te kiezen.
Inzicht in wat leads zijn, en wat voor soort leads, kan later helpen bij het scoren van leads.

Uitgaande leadgeneratie versus inkomende leadgeneratie

Alvorens u vier van de meest succesvolle strategieën voor het genereren van leads gaat verkennen, is het essentieel om het volgende uit te leggen. Waarom het genereren van inkomende leads en het genereren van uitgaande leads de beste aanpak is voor uw bedrijf, ongeacht uw branche.

Outbound leadgeneratie: een leadgeneratie strategie die gebruik maakt van uitgaande marktkanalen, heeft als doel mensen naar uw bedrijf, producten of diensten te duwen. Het maakt gebruik van strategieën zoals cold calling, traditionele pers, advertenties en beurzen. Hierbij tracht u zelf een behoefte te creëren bij de klant en hoopt u dat u de klant kan verleiden met u publiciteit.

Inkomende leadgeneratie: een leadgeneratie strategie die gebruik maakt van inkomende marketingkanalen zal aanwezig zijn wanneer mensen naar uw bedrijf, producten of diensten op zoek zijn. Het maakt gebruik van strategieën zoals websites, sociale media, blogposts en video's.

Wat uw bedrijf ook verkoopt, u ​​zult altijd de beste resultaten boeken met inbound marketing. Dat komt omdat u, wanneer u inbound marketing gebruikt, potentiële leads bereikt wanneer ze op zoek zijn naar uw bedrijf, producten of diensten. Ze doen onderzoek en u dient als nuttige informatiebron.

Voor meer inzicht op de prestaties van inkomende marketing versus uitgaande marketing voor het genereren van leads, moet u rekening houden met de kosten van uitgaande leads en ons advies als leadgeneratie bureau.

Gemiddeld kosten uitgaande leads bijna 60% meer dan inkomende leads. Om nog maar te zwijgen, slechts 12% van de marketeers vindt dat outbound marketing leads van de hoogste kwaliteit oplevert.

Inbound marketing biedt lagere kosten per conversie en resultaten, en daarom richten de meeste strategieën voor het genereren van leads zich op inkomende kanalen.

Welke leadgeneratie strategie is succesvol?

Nu u het antwoord weet op “Wat is leadgeneratie?”, bent u klaar om uw leadgeneratie strategie op te bouwen.

Lees hier hoe uw bedrijf succesvol online leads kan genereren met deze vijf strategieën voor het genereren van leads:

1. Definieer welke leads voor u kwalitaitef zijn en aan welke criteria deze leads moeten voldoen. Welk is het profiel van een kwalitaiteive lead voor uw activiteit? Zodra u weet wie u moet benaderen zal u pas succesvol zijn met leadgeneratie.

2. Maak een grondige analyse van uw doelpubliek en welke hun interesses zijn. Nu u het belang van het genereren van leads begrijpt, heeft u een manier nodig om precies te bepalen wie uw ideale klant is. Dit kan de reikwijdte verkleinen en u in staat stellen om u te concentreren op wat precies een levensvatbare lead is (d.w.z. iemand die waarschijnlijk echt geïnteresseerd is in wat uw bedrijf te bieden heeft).

Het identificeren van uw beoogde klant kan lastig zijn, vooral als u een geheel nieuw bedrijf heeft en over beperkte gegevens beschikt. Maar zelfs als uw product of dienst een brede aantrekkingskracht heeft, kunt u het niet zomaar aan iedereen op de markt brengen.

Elk bedrijf heeft een primaire klant; het identificeren van deze ideale klant betekent niet dat u anderen vervreemdt die niet in dezelfde categorie vallen. Het zal het genereren van leads echter veel efficiënter maken (en de verkoop waarschijnlijker maken).

3. Onderzoek hoe en via welke content leads uw website bezoeken. Om leads aan te trekken moet u achterhalen op welke online kanalen uw prospects actief zijn en hoe u ze succesvol kunt bereiken. U moet hun interesse en aandacht trekken met interessante content. Door op te vallen zult u persoonlijke gegevens kunnen vergaren van gekwalificeerde leads.

Content is het fundament van uw leadgeneratie. De inhoud om potentiële klanten aan te trekken verloopt met inspirerende informatie die spontaan gedeeld wordt, Deze content moet leads helpen uitdagingen te overwinnen en hun ambities te verwezenlijken. Als u dat kunt, komen er leads naar u toe en wint u hun vertrouwen.

4. Werk de meest effectieve leadmarketing technieken uit om uw succes te verwezenlijken. Enkele voorbeelden van effectieve leadgeneratie technieken:

 • Creëer gesloten content die enkel toegankelijk is na het invullen van een webformulier
 • Creëer een waardevolle nieuwsbrief
 • Organiseer een evenement, webinar of particpeer aan een beurs
 • Bied een coupon of korting aan
 • Bezorg  een gratis product of gratis proefversie
 • Gebruik een livechat op uw website
 • Optimaliseer uw website om uw aantrekkingskracht te vergroten
 • Optimaliseer uw sociale profielen om uw aantrekkingskracht te promoten

5. Implementeer marketing automation in uw leadgeneratie stategie. De meest voorkomende vorm van marketingautomatisering is e-mailmarketing.

Dit betekent dat wanneer een potentiële klant ervoor kiest om uw e-mails te ontvangen, u hem een ​​reeks berichten kunt sturen die zijn ontworpen om zijn interesse in uw product of dienst te vergroten, en uw e-mails vervolgens automatisch kunt aanpassen op basis van zijn gedrag.

Elke e-mail campagne die u uitvoert, wordt beheerd door een automatiseringsworkflow: een reeks regels die u maakt om te bepalen welke inhoud de ontvanger ontvangt en welke acties hij moet ondernemen om deze te ontvangen.

Leadgeneratie B2B

Wat is leadgeneratie B2B? B2B leadgeneratie is een afkorting voor business-to-business leadgeneratie. Dat beschrijft bedrijven die voornamelijk producten en diensten verkopen aan andere bedrijven.

Dit loopt parallel met business-to-consumer (B2C) leadgeneratie, waarbij producten en diensten rechtstreeks aan consumenten worden verkocht.

Het lange parcours opwaarts de ladder begint met een enkele stap. En in een typische marketingtrechter of verkoopproces is het genereren van B2B-leads die stap.

Het omvat het verzamelen van de informatie van een potentiële klant, zoals naam, e-mailadres, bedrijfsnaam en functietitel, die zal worden gebruikt om de communicatie te personaliseren en om te verkopen.

Interessante online platforms voor B2B leadgeneratie zijn LinkedIn, Alibaba, Dhgate en Amazon.

Leadgeneratie B2C

Leadgeneratie B2C is de afkorting voor business tot consument. Dit is het proces waarbij bedrijven aan individuele mensen verkopen Voorbeelden hiervan zijn restaurantbezoeken, Take away's, consumenten die kleding kopen of zelfs mensen die voor een abonnement betalen. Wat uw bedrijf ook doet in de B2C sector, u moet zich concentreren op hoe u uw merk en de bekendheid ervan kunt opbouwen.

Als u eenmaal dat merk en dat bewustzijn hebt opgebouwd, kunt u dit gaan toetsen aan het genereren van leads. Leadgeneratie is het proces waarbij manieren worden gegenereerd om mensen naar uw bedrijf te halen die waarschijnlijk bij u geld uitgeven. Vanaf hier kunt u met hen in contact komen en ze in betalende klanten transformeren.

Terwijl een bedrijf een product aan het onderzoeken is omdat het kan helpen zijn eigen verkoopproces te optimaliseren, wil een consument gewoon een nieuw stuk technologie of wat nieuwe kleding aanschaffen. Dit betekent dat een B2C bedrijf anders moet communiceren met een lead dan een B2B bedrijf.

Waar een bedrijf geïnteresseerd is in wat een product voor hem kan doen, is een consument over het algemeen veel meer bezig met wat hij van een merk vindt. Emotionele connecties, gesprekken en persoonlijke meningen spelen in veel grotere mate een rol bij de aankoopbeslissingen van consumenten dan bij organisatorische. Dit komt doordat de aankoopbeslissingen van consumenten in essentie algemeen veel minder complex zijn dan zakelijke aankoopbeslissingen.

Leadgeneratie marketing

1. Maak gebruik van e-mailmarketing
E-mailmarketing begint met een aanbieding in ruil voor een e-mailadres van uw potentiële klanten. Maak een gerichte lijst met potentiële prospects in uw niche en blijf vervolgens op de hoogte met e-mailmarketing.

2. Publiceer regelmatig een nieuw artikel op uw website
Regelmatig bloggen is een geweldige manier om uw website actueel te houden en uw zichtbaarheid voor zoekopdrachten op Google zoekwoorden tr verhogen. Het is ook een uitstekende manier om vertrouwen in uw merk op te bouwen, leads te verwerven en uw geloofwaardigheid als branchedeskundige op te bouwen.

3. Plaats consequent berichten op sociale media
Maak er naast bloggen ook een gewoonte van om regelmatig op sociale media te posten. LinkedIn, Facebook en Instagram zijn bijzonder belangrijke platforms voor BCB of BC2 leadgeneratie . Het delen van inhoud op LinkedIn vergroot uw zichtbaarheid en verhoogt uw statistieken op de Social Selling Index van LinkedIn en vergelijkbare sites.

4. Participeer nadrukkelijk bij netwerken
Hoewel digitale marketing essentieel is, zult u persoonlijk contact nooit overtreffen voor impact en het vermogen om een ​​tweerichtingsgesprek te voeren. Deze oude manier van kennis maken is noodzakelijk om het nodige vertrouwen en aantrekkelijkheid op te bouwen.

5. Gebruik succesverhalen om nieuwe klanten aan te trekken
Het e-mailen van potentiële klanten met links naar projecten of succesverhalen van klanten kan ongelooflijk effectief zijn om die potentiële klanten naar uw bedrijf te trekken. Een goede uiteenzetting van een project toont een duidelijke en meetbare ROI )Return on Investment) aan. Dit levert het sociaal bewijs dat u klaarstoomt voor succes.

6. Maak gebruik van calls-to-action (CTA) en landingspagina's
Als u mensen geen instructies geeft over wat ze vervolgens moeten doen, wordt er vaak geen actie ondernomen. Zorg ervoor dat u tijdens uw marketing een duidelijke oproep tot actie geeft, inclusief uw LinkedIn-profiel, website en zelfs uw inhoud.

Een van de meest effectieve strategieën voor het genereren van online leads is om landingspagina's in te stellen om websiteverkeer om te zetten in leads en klanten.

Onze Leadgeneratie EXPERTISE

De Return On Investment (ROI) van een succesvolle leadgeneratie campagne hangt af van het bepalen wat gekwalificeerde leads zijn,
en deze op hun eigen tempo door de verkooptrechter te leiden.

Beste SEO bureau!

Reeds enkele jaren een tevreden klant. Na een sterke start worden de resultaten nog steeds elk jaar beter!

Ruben H. / Zaakvoerder

Ieder jaar meer stijgende posities en leads!

We zijn reeds 5 jaren een zeer tevreden klant, ieder jaar meer stijgende posities en leads!

K. Yasar / General Manager

SEOleads.be bezorgt u een leadgeneratie strategie op maat van uw bedrijf & laat het GROEIEN!

Gratis SEO Analyse
+ 11,467 uitgevoerde analyses

  Uw Website + Concurrentie URL*

  Keywords*

  Uw e-mail*


  *Antwoord binnen 48u

  Implementatie van leadgeneratie oplossingen voor Uw Onderneming

  Ons marketingdoel is éénvoudig maar totaal: plannen, analyseren, uitvoeren, converteren en meten van dynamische campagnes die leads genereren en loyaliteit opbouwen.
  Pricing table image

  STARTUP

  €+480maand

  • 1 digitale marketingtechniek zijnde SEO
  • Analyse huidige activiteiten
  • Keywordanalyse
  • Concurrentie analyse
  • Beheer campagne
  • Testing en verbetering
  • Google Analytics en rapportage
  • Initiële campagne investering in overleg

  GESPREK AANVRAGEN!

  POPULAIR Pricing table image

  GROEIBEDRIJF

  € Betaal per leadmaand

  • ZONDER RISICO - U betaalt enkel per gegenereerde lead via uw eigen website , en dit op maandelijkse basis!Alle digitale marketingtechnieken
  • Website optimalisatie
  • Analyse huidige activiteiten
  • Keywordanalyse
  • Concurrentie analyse
  • Beheer campagne
  • Testing en verbetering
  • Google Analytics en rapportage
  • Conversie optimalisatie
  • Initiële campagne investering in overleg

  GESPREK AANVRAGEN!

  Pricing table image

  KMO

  €+2.500maand

  • Alle digitale marketingtechnieken (bijvoorbeeld SEO, Google Ads, sociale media, lokale marketing, e-mailmarketing of contentmarketing)
  • Website/webshop optimalisatie
  • Analyse huidige activiteiten
  • Keywordanalyse
  • Concurrentie analyse
  • Beheer campagne
  • Testing en verbetering
  • Google Analytics en rapportage
  • Conversie optimalisatie
  • Initiële campagne investering in overleg

  GESPREK AANVRAGEN!

  SEOleads.be is uw digitale partner voor effectieve leadgeneratie en KLANTENBINDING!